Crowdfunding Wool², Creative City Lab sep18

Bericht delen

Crowdfunding Wool², Creative City Lab

 

Creative City Lab brengt een gerecyclede modecollectie op de markt en start hiervoor met crowdfunding campagne!

De fast fashion industrie leidt wereldwijd tot immense problemen voor mens en natuur. Gelukkig kunnen wij daar hier in Nederland ook zelf iets aan doen!

Creative City Lab brengt een unieke duurzame modecollectie, genaamd Wool², op de markt van oude wollen truien. Het doel is om de gigantische kleding afvalberg – van 235 Kton – in Nederland te verminderen, die het directe gevolg is van onze fast fashion industrie. Dat is 370 voetbalvelden vol met een meter hoog aan textielafval! Bijna 70% van dit afval gaat direct de verbrandingsoven in. Zij willen mensen bewust maken van deze afvalberg en gevolgen van onze fast fashion industrie en laten zien dat je mooie en duurzame fashion kunt maken van deze afvalberg, om te beginnen met wol.

CCL heeft het afgelopen jaar veel onderzoek gedaan naar het optimaliseren van de retourstromen, het sorteerproces en de techniek van het vervezelen van oude kleding tot het spinnen van nieuwe garens. Ze weten nu hoeveelheid wol er in de markt zit, wat voor type materiaal ze nodig hebben en welke stappen ze moeten ondernemen in het productieproces. Ook hebben z de juiste duurzame productiepartners gevonden om een duurzame collectie te maken van deze oude wollen truien. Nu willen ze doorpakken naar de volgende fase; de crowd betrekken bij ons verhaal en de upcycling movement op gang brengen.

Ze hebben recentelijk 10.000 kg Nederlandse wollen afval-truien verzameld en deze lokaal gesorteerd op materiaal en kleur en ontdaan van accessoires (ritsen, knopen, labels etc.). De eerste testen met het vervezelen zijn gedaan, is CCL nu klaar voor de volgende stap. Van het nu beschikbare basis materiaal willen ze hoogwaardige garens maken en de eerste batch van gloednieuwe designers truien produceren.

Nu dat de eerste samples klaar zijn hebben ze hulp nodig bij het opstarten van de productie van een prachtige Dutch designer trui ontworpen door de bekende Nederlandse knitwear ontwerper Conny Groenewegen.

Als jij onderdeel wilt zijn van deze upcycling movement richting een duurzame mode-industrie, investeer dan in de ontwikkeling van onze eerste collectie en ontvang een unieke Dutch designer sweater (of een van onze andere producten!) van gerecyclede wol als dank!

Bekijk de video,  via oneplanetcrowd.com!

Peper Office ondersteunt CCL met communicatie-advies, persbewerking en natuurlijk door deelname aan de crowdfunding!

oa:

Vroege Vogels (Radio 1)
RTL Boulevard
One World
Noord Holland Leeft, 
RTVNH (tv)
Duurzaamnieuws