Ik, Beatrix – Download hier de voorpublicatie feb14

Bericht delen

Ik, Beatrix – Download hier de voorpublicatie

De voorpublicatie (een deel van hoofdstuk 5) van Ik, Beatrix, de nieuwste literaire roman van Mariëtta Nollen die half april bij uitgeverij Prometheus verschijnt, kunt u nu vanaf de site van Peper Office downloaden.
Download Ik, Beatrix

In Ik, Beatrix worstelt de vorstin met zichzelf en de demonen uit haar verleden. Het verhaal speelt zich af achter de façade van de symboliek en legt daarmee het kloppende hart van de monarchie bloot.

Het verhaal gaat over een vrouw in vertwijfeling. Deze slaat toe als op 30 april 2009 een zwarte Suzuki zich door een juichende menigte boort. De aanslag op de Koninklijke familie mislukt, maar de impact is groot. Koningin Beatrix spreekt de natie toe en besluit haar voorgenomen aftreden voorlopig uit te stellen. Maar niet met een paar weken – zoals haar zoon en opvolger hoopt – maar steeds langer. Ik, Beatrix beschrijft waarom zij het zo moeilijk vindt haar koningschap los te laten. En ook hoe dit haar in conflict brengt met haar oudste zoon en de rest van de familie, maar ook met zichzelf. De aanslag is het startpunt van een emotionele achtbaan waarin ook de lezer wordt mee gesleurd.

De publieke gebeurtenissen, de politieke machtsverhoudingen in het land en het Instituut dat de vorstin vertegenwoordigt, vormen het decor van een diepgravend psychologisch portret. Ik, Beatrix is een aangrijpende, op de huid geschreven roman die overtuigend dicht tegen de realiteit aanschurkt en de eenzaamheid van Beatrix haast tastbaar maakt.